StoryEditor

Biden u utorak predstavlja članove buduće vlade, mediji otkrili neka imena

Piše D  /  23.11.2020., 12:11h

"U utorak ćete saznati prva imena članova vlade izabranog predsjednika", rekao je budući predstojnik ureda Bijele kuće Ron Klein za ABC.

"Treba pričekati da to učini sam novoizabrani predsjednik u utorak, pred produljeni vikend u povodu Dana zahvalnosti", dodao je Klein.

New York Times i novinska agencija Bloomberg javljaju da će Biden u svojoj budućoj administraciji imenovati iskusnog diplomata Antonyja Blinkena državnim tajnikom.

Jedan je diplomatski izvor rekao kako se očekuje da će Biden za novu američku predstavnicu pri UN-u imenovati Lindu Thomas-Greenfield, crnkinju koja je obnašala visoke dužnosti u Obaminoj administraciji.

Njezino imenovanje trebalo bi ispuniti Bidenovo predizborno obećanje o raznolikijem sastavu vlade.

Što se tiče položaja ministra financija, među kandidatima za Bidenov uži izbor su bivša predsjednica Američke središnje banke (FED) Janet Yellen, aktualna guvernerica FED-a Lael Brainard, zatim bivša guvernerica FED-a Sarah Bloom Raskin i predsjednik Banke federalnih rezervi Atlante, Raphael Bostic.

Na nacionalnoj razini, Joe Biden je na izborima dobio skoro 80 milijuna glasova, dok je republikanski predsjednik Trump osvojio nešto manje, 74 milijuna biračkih glasova.

Također, Biden je osvojio 306 elektora, u odnosu na 232 elektorska glasa koja su pripala Trumpu.

Trump, međutim, i dalje poziva republikansku stranku da se "bori" i ne dopusti demokratima da "unište dokaze" o izbornoj prevari, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:20