StoryEditor
Američki predsjednik

Biden: "Nastavit ćemo nanositi bol Putinu, izbrisat ćemo zadnjih 15 godina ruskog napretka"

Piše desk  /  06.04.2022., 22:04h
Američki predsjednik Joe Biden rekao je danas, tijekom svog govora u Washingtonu, da je cijeli svijet vidio brutalnost i nehumanost u Buči.

- Civili koji su hladnokrvno ubijeni i bačeni u masovne grobnice. Ostavili su cijelom svijetu da to vidi, bez ikakve izlike ili opravdanja. To je ništa manje nego golemi ratni zločin - rekao je Biden i dodao:

- Odgovorne nacije moraju se ujediniti i kazniti počinitelje. Zajedno s našim partnerima i saveznicima nastavit ćemo dizati trošak rata za Putina, nanositi mu bol i dodatno ekonomski izolirati Rusiju.

Predsjednik SAD je rekao da Zapad poduzima korake koji će "smanjiti BDP Rusije za više od 10 posto ove godine" pa dodao da će ekonomske sankcije "vjerojatno izbrisati zadnjih 15 godina ruskog napretka".

- Zahvaljujući hrabrosti i borbenom duhu ukrajinskog naroda, Rusija je već doživjela neuspjeh i nije uspjela ostvariti svoje prvobitne ratne ciljeve. Rusija je htjela zauzeti Kijev, srušiti ukrajinsku demokraciju i izabranu vladu. Kijev i danas stoji, a vlada je i dalje na vlasti. 

Međutim, borba je daleko od gotove, ratć e nastaviti još dugo. Amerika će nastaviti biti uz Ukrajinu i ukrajinski narod - rekao je Biden.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:51