StoryEditor
prosvjedi

Biden, Lopez Obrador i Trudeau osudili napad na brazilske državne institucije

Piše hina  /  09.01.2023., 18:26h

Američki predsjednik Joe Biden, meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador i kanadski premijer Justin Trudeau u ponedjeljak su osudili napad na brazilske državne institucije, rekla su trojica čelnika u zajedničkoj izjavi.

"Stojimo uz Brazil dok štiti svoje demokratske institucije. Naše vlade podupiru slobodnu volju brazilskog naroda", rekla su trojica čelnika koji su se sastali na sjevernoameričkom samitu u Meksiku.

I čelnici triju grana brazilskih vlasti objavili su u ponedjeljak zajedničku izjavu osuđujući ono što su nazvali "terorističkim činovima" u Braziliji dan ranije, kada su pristaše bivšeg predsjednika Jaira Bolsonara upali u glavni grad i zaposjeli državne institucije.

"Ujedinjeni smo u tome da se prema uvjetima brazilskih zakona poduzmu institucionalne mjere", rekli su, pozivajući na "mir i spokoj".

Izjavu su potpisali predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, vršitelj dužnosti predsjednika Senata Veneziano Vital do Rego, predsjedajući Donjeg doma Arthur Lira i glavna sutkinja Rosa Weber.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:03