StoryEditor
američki predsjednik

Biden iznenada stigao u Ukrajinu, snimljen s ukrajinskim predsjednikom

Piše desk  /  20.02.2023., 11:23h

Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, iznenada je stigao u Kijev, glavni grad Ukrajine.

Na društvenim mrežama mogu se vidjeti snimke Bidena u šetnji Kijevom, dok mu društvo pravi tamošnji predsjednik Volodimir Zelenskij, iako Bijela kuća ranije nije najavila dolazak američkog predsjednika u ukrajinsku prijestolnicu.

Informaciju o iznenadnom posjetu Bidena potvrdio je i dopisnik Guardiana iz Kijeva Peter Beaumont, koji na društvenim mrežama javlja da je u Kijevu  zamijetio jake sigurnosne snage i čuo "glasine o važnom posjetitelju".

Radi se o prvom posjetu američkog predsjednika Ukrajini otkad je Rusija izvršila invaziju na tu zemlju 24. veljače prošle godine.

Podsjetimo, američki predsjednik u ponedjeljak će posjetiti i Poljsku, i to radi obilježavanja prve godišnjice ruske invazije na susjednu Ukrajinu, najvećeg sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata, dok se očekuje proljeće i ofenzive obje strane.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki u nedjelju je kazao da će s Bidenom, tijekom njegova posjeta između 20. i 22. veljače, razgovarati o mogućem povećanju broja američkih vojnika u Poljskoj, koji bi također tamo ostali duže vrijeme.

Biden će se sastati i s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. s kojim će razgovarati o Ukrajini, i drugim čelnicima iz regije.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 04:35