StoryEditor
američki predsjednik

Biden evakuiran nakon što je zrakoplov ušao u zračni prostor u blizini predsjedničke kuće u Delawareu

Piše desk  /  04.06.2022., 21:11h

Američki predsjednik Joe Biden evakuiran je nakon što je laki zrakoplov preletio u zračni prostor iznad predsjednikove kuće na plaži u Delawareu.

Biden i njegova supruga Jill hitno su prebačeni iz kuće na sigurno mjesto u Rehobothu nakon incidenta u subotu poslijepodne, javlja Daily Mail.

Preliminarna istraga otkrila je da je mali privatni zrakoplov ušao u ograničeni zračni prostor 'greškom' i nije bilo 'nikakve prijetnje predsjedniku ili njegovoj obitelji', potvrdio je glasnogovornik Tajne službe.

Tajna služba je u priopćenju navela da je zrakoplov odmah ispraćen iz ograničenog zračnog prostora nakon što je "pogreškom ušao u zaštićeno područje".

Agencija je priopćila kako će intervjuirati pilota koji, prema preliminarnoj istrazi, nije bio na odgovarajućem radijskom kanalu i nije slijedio objavljene upute za let.

Kao što je standardna praksa za predsjednička putovanja izvan Washingtona, Federalna uprava za zrakoplovstvo objavila je ograničenja letova ranije ovog tjedna prije Bidenovog posjeta gradu na plaži. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:25