StoryEditor
američki predsjednik

Biden: "Da nije Trumpa vjerojatno se ne bih kandidirao za još jedan mandat"

Piše desk  /  06.12.2023., 11:09h

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da nije siguran da bi se kandidirali za još jedan mandat u Bijeloj kući da njegov prethodnik Donald Trump nije protivkandidat, prenosi Anadolu.

- Da se Trump nije kandidirali, nisam siguran da bih se i ja kandidirao. Ali, za dobrobit zemlje, ne možemo mu dozvoliti da pobijedi - rekao je Bajden demokratskim donatorima tijekom skupljanja sredstava za njegovu kampanju 2024. u Bostonu.

Biden je tom prilikom da je demokracija "u većoj opasnosti 2024." nego što je to bila na izborima 2020. godine, na kojima je pobijedio Trump, dodajući da se "natječe protiv glavnog poricatelja izbora".

- Trump više čak i ne skriva loptu - rekao je Biden, dodajući da su Trump i njegovi MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom) republikanci "odlučni uništiti američku demokraciju".

Njegove izjave uslijedile su nakon što je Trump, govoreći na predizbornom događaju u subotu u Iowi, nazvao Bidena "rušiteljem američke demokracije".

- DJoe Biden nije branitelj američke demokracije. DJoe Biden je razarač američke demokracije. To su on i njegovi ljudi. Oni su rušitelji američkog sna. Američki san je mrtav s njima na vlasti - smatra Trump.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 14:01