StoryEditor
američki predsjednik

Biden: "Čini se da je napad na bolnicu izvela druga strana, a ne Izrael"

Piše hina  /  18.10.2023., 12:29h

Američki predsjednik Joe Biden danas je rekao da će Washington opskrbiti Izrael svime što mu je potrebno da se brani u ratu protiv Hamasa, militantnog palestinskog pokreta, sugerirajući pritom da iza eksplozije u bolnici u Gazi stoji palestinska strana.

Biden je jutros sletio u Izrael i sastao se s premijerom Benjaminom Netanyahuom. Za Hamas je rekao da je gori od Islamske države zbog ubijanja civila u iznenadnom napadu 7. listopada nakon kojeg su krenuli sukobi. Biden je rekao kako je tada poginuo i 31 Amerikanac. 

"Tužan sam i bijesan"

Naglasio je da je "tužan i bijesan" zbog eksplozije u bolnici u Pojasu Gaze u utorak. Hamas tvrdi da je tamo poginulo nekoliko stotina ljudi. 

"Na temelju onog što sam vidio čini se da je to učinila druga strana, ne vi. No imamo mnogo ljudi tamo koji nisu sigurni, tako da imamo puno - imamo puno toga za prevladati", rekao je američki predsjednik.

Izrael tvrdi da je eksploziju uzrokovala palestinska raketa skupine Islamski džihad, što Palestinci odbacuju. "Moramo imati na umu da Hamas ne predstavlja sve Palestince te im je donio patnju", zaključio je Biden. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:36