StoryEditor
drugi dan

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar stigla u Žepče

Piše desk  /  29.04.2022., 19:33h
Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar stigla je na pola puta. BIcikliste je drugog dana ispratio načelnik općine Kiseljak; Mladen Mišurić-Ramljak, te im poželio sretan put do Vukovara.

Drugi dan karavane popraćen je lijepim vremenom, bicikliste je tijekom 80km bicikliranja pratilo lijepo vrijeme, a za njihovu sigurnost pobrinuli su se djelatnici MUP kojim se organizatori karavane ovim putem i zahvaljuju na profesionalno odrađenom poslu.

U središtu grada dočekao ih je općinski načelnik Mato Zovko, predstavnici općinskih vlasti, te udruga nositelja ratnih odličja, poginulih branitelja i HVIDRA.

Nakon dočeka svi su zajedno odali počast stradalim braniteljima ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču, a nakomn toga biciklisti su načelniku Zovki uručili poklone iz hercegovine te napravili zajedničku fotografiju ispred Trga Branitelja.

"Evo danas smo svjedoci da je biciklistička karavana u povodu obilježavanja pogibije hrvatskih vojnika u Borovu selu i Vukovaru krenula iz Mostara preko Kiseljaka, Žepča, Županje i sve do konačnog odredišta Vukovara. Meni, kao stanovniku općine Žepče i kao načelniku je čast što sam mogao dočekati ove naše bicikliste", kazao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče.

"Želim odati priznanje organizatorima ove karavane. Ovo je nešto najmanje što mi hrvati možemo da učinimo za ljude koji su dali svoje živote i za Republiku Hrvatsku i za Bosnu i Hercegovinu. Mi ovdje stojimo ispred spomenika braniteljima za Žepački kraj i nažalost tih spomenika imamo po cijeloj Bosni i Hercegovini i po cijeloj Hrvatskoj, gdje su hrvati branili svoja ognjišta. Ova karavana je jedan divan projekat koji odaje počast svim tim žrtvama i ako Bog da vidimo se i iduće godine", dodao je Zovko

Današnja etapa od Kiseljaka do Žepča bila je duga osamdeset kilometara, a karavanu je i danas cijelo vrijeme pratilo sunce i lijepo vrijeme. To su iskoristili te usput posjetili i Stari grad Vranduk kod Zenice.

"Danas smo imali relativno laganu etapu, te smo uživali u bicikliranju i odmarali se pred sutrašnji dan gdje nas do Županje čeka 130km. Ovim putem se želim zahvaliti svim sudionicima na dostojanstvenoj vožnji i uspješno odvoženoj i drugoj etapi karavane od Mostara do Vukovara", kazao je Toni Zorić.

Karavana sutra nastavlja put, a iduće odredište je Orašje, odnosno Županja, koja je od Žepča udaljena oko 130 kilometara.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim sponzorima na potpori i to: 

Grad Mostar, Općina Kiseljak, Općina Žepče, Grad Županja, Grad Vukovar, Sportski Savez Grada Mostara, Telemach BH, Restoran Konoba Goranci, Keš d.o.o, GUMA M (GUMA X Car Rental), Hercegovina Vino, Lasta Čapljina, Ožujsko pivo, Sarajevski Kiseljak, Voda LEDA, Berny - Priroda daje Berny čuva, Candy Mix, BOLT d.o.o., Cvjećarna Masline Mostar, Udruženje Orhideja Stolac, Regius Čapljina, Refealni centar Branitelj Zadrugar.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:13