StoryEditor
gradu heroju

Biciklisti i ove godine šalju poruku prijateljstva iz Mostara u Vukovar

Piše fena  /  24.04.2023., 17:37h

Iz Mostara za Vukovar u petak, 28. travnja, kreće 11. Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar, a organizatori ističu kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju.

Karavan od 30 biciklista krenut će s Trga hrvatskih branitelja (Rondo) u 9 sati kada će ih ispratiti gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, najavili su organizatori.

Biciklisti iz Mostara zaputit će se na put dug 500 kilometara, sve do Grada Vukovara, a povratak biciklista planiran je utorak, 2. svibnja, nakon posjete Borovu selu gdje će nazočiti komemoraciji 12 poginulih redarstvenika.

"Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja. Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, a među njima i Grad Vukovar kao najznačajniji domaćin u cijeloj organizaciji koji je i ove godine dočekati svoje prijatelje iz Mostara", navodi se u priopćenju.

Josip Paloš, pročelnik Grada Vukovara izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u projektu biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar.

- Svake godine nastojimo omogućiti drugačiji sadržaj za naše bicikliste, a ove godine predlažemo obilazak Muzeja vučedolske kulture u Vukovaru te kasnije i prigodno druženje uz večeru za sve sudionike – rekao je Paloš.

Općine Kiseljak i Žepče će, zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko, i ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara.

Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

- Već nekoliko mjeseci aktivno radimo na organizaciji Biciklističke karavane prijateljstva i sada se, kada nas od starta karavane dijeli tek par dana, kreću nakupljati emocije i vlada veliko uzbuđenje među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva – kazao je Toni Zorić, član tima za organizaciju.

Karavana prijateljstva, za koju je vladao veliki interes, i ove će godine iz Hercegovine ponijeti poklone za prijatelje u Bosni i Republici Hrvatskoj.

- Naši prijatelji će dobiti poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga karavana i ove godine kreće sa sloganom "Iz Hercegovine sa srcem" - zaključio je Zorić.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a organizatori su zahvalili svim policijskim dužnosnicima koji 11 godina profesionalno obavljaju svoju dužnost i brinu za sigurnost svih sudionika.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:47