StoryEditor
banjaluka

Biciklist polomio rampu na pružnom prijelazu: "Izgleda bezazleno, ali prouzročen je izvanredni događaj"

Piše desk  /  08.06.2022., 14:24h

Dodaju da je brzom intervencijom zaposlenih iz Sekcija za STD, ETP ,ZOP i RJ SS Banja Luka, odmah je izvršena zamjena polubranika, te otklonjen kvar na uređaju.

Željeznice RS ponovo su zabilježile neodgovorno ponašanje sudionika u prometu i na svom Facebook profilu objavile video.

U pitanju je biciklist koji je na prijelazu u banjalučkom naselju Vrbanja, kako navode, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prijelaza.

"Pješaci, biciklisti, kao i vozači drumskih vozila svakodnevno su sudionici u prometu i na putnim prijelazima u RS. Naizgled bezazlena, ali svakako ozbiljna situacija, prouzrokovala je izvanredni događaj na prijelazu Vrbanja, kada je biciklist, zanemarivši prometnu signalizaciju, aktiviranu svjetlosno – zvučnu signalizaciju i spuštene polubranike, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prijelaza", navode u Željeznicama RS.

Dodaju da je brzom intervencijom zaposlenih iz Sekcija za STD, ETP ,ZOP i RJ SS Banja Luka, odmah je izvršena zamjena polubranika, te otklonjen kvar na uređaju.

"Iz Željeznica su ponovno apelirali na sve sudionike u prometu da vožnju prilagode uvjetima puta i vremena, obvezno se zaustave ispred putnog prijelaza poštujući prometnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i sudari, kao i nezgode koje mogu imati tragične posljedice", kažu u Željeznicama RS, prenose Nezavisne.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:04