StoryEditor
Nije do njih

BHRT prekinuo prijenos usred Komšićevog govora u UN-u pa se ispričao gledateljima

Piše desk  /  23.09.2021., 09:14h
BHRT se obratio pismom medijima kako bi pojasnio javnosti zbog čega je došlo do greške u realizaciji i prekida govora Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.

 ''Planirano je da govor predsjedavajućeg Komšića bude emitiran u okviru emisije BHT1 uživo. U realiziranju prijenosa preuziman je signal direktnog kanala agencije Associated press (AP), ali je nakon nekoliko minuta govor predsjedatelja Komšića prebačen na drugi kanal AP (pod nazivom “live choice kanal”), a u kanalu gdje je do tada emitirano obraćanje predsjedatelja Predsjedništava BiH Željka Komšića, planirana je press konferencija predsjednika SAD-a Josepha Bidena, što se dijelom moglo i vidjeti prije prekida prijenosa u programu BHT1'', navode iz ove TV kuće.

Dodaju kako BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora Komšića i zbog toga nisu mogli nastaviti s prijenosom obraćanja.

''Kompletna snimka obraćanja predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića možete pogledati na web portalu BHRT-a. Snimku cjelokupnog obraćanja smo naknadno preuzeli s portala UN-a'', dodaje se.

 ''Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prijenos govora predsjedatelja Komšića s Generalne skupštine UN-a. Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prenos cijelog obraćanja, dugujemo ispriku'', zaključuju iz javnog emitera.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:02