StoryEditor
propali pregovori

BH Telecom prestaje emitirati N1, iz TV kuće poručuju: Ovo je predizborna politička odluka, vode ih kadrovi SDA

Piše desk  /  29.08.2022., 12:26h

Gledatelji programa N1 za dva dana bi mogli ostati bez prilike gledati sadržaj ove televizije.

Kako je objavio portal N1, ugovor između kompanije United Media, kao vlasnika N1 televizije, i javnog poduzeća BH Telecom istječe 31. kolovoza, a pregovori o produženju ugovora bezuspješno se privode kraju.

– Tako će gledatelji ostati uskraćeni za predizborne debate i izbornu noć na N1.

N1 navodi da “odluka BH Telecoma o isključenju signala N1 nije poslovna, nego politička”.

– Najava uprave BH Telecoma da će ugasiti N1 dolazi u vrijeme pred početak kampanje za opće izbore u BiH.

Posebnu težinu ima činjenica da su rukovodeći ljudi BH Telecoma visokopozicionirani kadrovi vladajuće stranke SDA, a aktualni generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman ujedno je i predsjednik županijskog odbora SDA Sarajevo, blizak je suradnik stranačkog lidera Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije – navodi N1.

Kako su ranije objavili, BH Telecom planira od 1. rujna ugasiti i signal Sport kluba, televizije koja je također u vlasništvu United Media, čime će publiku ostaviti bez mogućnosti da prati utakmice košarkaških Zmajeva na Europskom prvenstvu koje počinje 1. rujna, povijesni nastup Zmajica na Svjetskom košarkaškom prvenstvu koje starta 22. rujna, kvalifikacijske utakmice košarkaša za Svjetsko prvenstvo, kao i brojne druge značajne sportske događaje na koje ekskluzivna prava ima Sport klub.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 07:09