StoryEditor

BH. državljanin osumnjičen za teroristički napad u Parizu protivi se izručenju

Piše D  /  11.07.2019., 10:07h

Abaz je, naime, uhićen po tjeralici belgijske policije. Kako prenosi Njemačka novinska agencija, Tužiteljstvo u Naumburgu, koje je potvrdilo ovu informaciju, tvrdi da Abaz do kraja tjedna treba obrazložiti ovu svoju žalbu na izručenje, prenosi Klix.ba.

Nakon toga će Okružni sud u ovom gradu odlučiti po njegovoj žalbi. Inače, Abaz je uhićen 20. lupnja na osnovi naloga za uhićenje koji je stigao iz Bruxellesa. 

Abaz se dovodi u vezu s terorističkom organizacijom koja je odgovorna za napad 13. studenog 2015. godine u Parizu, kad je u klubu Bataclan i obližnjim ulicama ubijena 131 osoba, a 413 teže ili lakše ranjeno.

Početkom ožujka 2019. godine Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Tužiteljstva BiH protiv Abaza, a u kojoj je navedeno da je Adis Abaz formirao i postupao kao pripadnik grupe za organizirani kriminal, a da su Deni Stanišić, Admir Mahmutagić, Almir Mrkonjić i Sumedin Topčagić postupali kao pripadnici te grupe koja je neovlašteno, radi stjecanja imovinske koristi, vršila međunarodnu prodaju i prijenos opojnih droga.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:04