StoryEditor

Bh. državljani osuđeni u Dresdenu, krijumčarili 95 bombi i oružje

Piše D  /  07.11.2019., 03:11h

Obojica su uhićeni u veljači ove godine na Željezničkoj stanici u Dresdenu, kada je u njihovom vozilu policija pronašla 95 ručnih bombi, četiri poluautomatske puške, osam pištolja i 261 komad streljiva.

Maloljetnik je izašao iz zatvora s obzirom na to da mu je vrijeme provedeno u pritvoru uračunato u kaznu. Za starijeg Bosanca tužiteljstvo je najavilo žalbu jer su tražili da bude osuđen na četiri godine zatvora, piše NTV.

Istražitelji su tijekom svjedočenja naveli kako pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za Nizozemsku ili Belgiju i to za opskrbu kriminalnih skupina. U presudi se oni terete za krijumčarenje ratnog oružja.

U okviru ovog predmeta uhićena su još dvojica bh. državljana. Iako je ranije najavljivano da će im se suditi zajedno, njihov postupak je odvojen.

Do uhićenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo. Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastvoriti. Tada su otkrili i ostalo oružje.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:37