Article_Top_970x250

Bh. blok: "Želimo izmjenu Statuta, nećemo dva grada pod jednim krovom u Mostaru"

INICIJALNI SASTANAK

Bh. blok: "Želimo izmjenu Statuta, nećemo dva grada pod jednim krovom u Mostaru"

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

U Mostaru je danas održan inicijalni sastanak članova SDP i Naše stranke, koji su, kao „Bh. blok“ nastupili na lokalnim izborima u ovom gradu i gdje su, zajedno, s Prvom mostarskom partijom osvojili sedam mandata.

Na sastanku se, kazao je za Avaz Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a razgovaralo o održanim izborima i rezultatima.

- Smatramo da je to prirodan potez partnera nakon utvrđivanja rezultata u kojem imamo obvezu definirati naše naredne korake koje nas očekuju kada je u pitanju politički ambijent Mostara koji je uvijek specifičan.

Nama Mostar nikad nije bio u paketu nikakvih drugih ciljeva, tako da građani s naše strane mogu očekivati vrlo jasne i autonomne prijedloge koje se odnose isključivo na lokalne probleme - kazao je Žuljević.

Jasno je, dodao je , da su ove izbore obilježile krađa izborne volje građana i da je Sud odlučio da ne omogući građanima Mostara saznavanje kompletne istinu o njihovoj stvarnoj izbornoj volji koja bi zasigurno promijenila odnose u Vijeću.

- To je presedan, ali s njim moramo nastaviti živjeti - kazao je Žuljević.

U „Bh.bloku“ smatraju, kako je naglasio, da je održavanje izbora bilo prvo poluvrijeme.

- Dalje slijedi borba za izmjenu Statuta koja neće biti legalizacija dva grada pod jednim krovom kako nam je servirano u mostarskom sporazumu SDA-HDZ.

U narednim danima će , poručeno je, „Bh.blok“ zajedno sa PMP-om održati niz sastanaka, na kojima će definirati sve aktivnosti vezane za konstituirajuću sjednicu, izmjene Statuta, usvajanje budžeta, ali i definiranja kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Mostara o čemu će javnost redovno informirati.

Dnevnik.ba