StoryEditor

"BH. blok" na najnovijoj DF-ovoj listi "neprijatelja države"

Piše D  /  21.02.2020., 04:02h

Demokratska fronta navodi da takozvani "Bh blok" kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik - Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF-a, SDA i SBB-a".

- U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države obrane od grubih napada na suverenitet države BiH, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane. Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje. Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicijskih suradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik - Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga - poručuju iz DF-a.

Ova stranka smatra da "ta politika mora i bit će kažnjena jer je potpuno jasno da tzv. da NS i SDP u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države BiH, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren".

- Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave, spomenuti ne samo da još za dugo neće sudjelovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama - stoji u priopćenju DF-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:35