Article_Top_970x250

Bez slobodnih i objektivnih medija ne može se graditi demokracija

poručio gradonačelnik mostara

Bez slobodnih i objektivnih medija ne može se graditi demokracija

svibnja 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku svim novinarkama i novinarima kao i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini u povodu 3. svibnja - Svjetskog dana slobode medija, navodeći kako se bez slobodnih i objektivnih medija ne može graditi demokracija niti slobodna i sigurna zemlja.

"Mediji, koji neki nazivaju i četvrta vlast, imaju danas, posebice u vrijeme pandemije koronavirusa koja je zadesila cijeli svijet, veliku važnost ali jednako tako i veliku odgovornost u prenošenju istinitih i provjerenih vijesti, te u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda", stoji u čestitki.

 Bešlić navodi kako "svi zajedno trebmo kreirati ambijent u kojem će novinari slobodno i bez pritisaka profesionalno raditi svoj posao u interesu javnosti i razvoju demokratskog društva".

 Ističe kako nema slobode bez odgovornosti, u suprotnom slijedi anarhija, te kako su najopasniji neprijatelji slobode medija oni novinari koji tu slobodu zloupotrebljavaju.

 "Bez slobodnih i objektivnih medija ne može se graditi demokracija, kao ni slobodna i sigurna zemlja za sve njezine građanke i građane", stoji u objavi mostarskog gradonačelnika.

Dnevnik.ba