StoryEditor

Bez obzira na rezultat, Mostar ostaje stolni grad Hrvata u BiH!

Piše D  /  05.12.2020., 07:12h

Crnjac svoju tvrdnju objašnjava činjenicom da, ukoliko hrvatske stranke ne uspiju dobiti 18 ruku u Mostaru, to ne znači da će Mostar odjednom postati bošnjački.

“Proteklih 12 godina su Hrvati vladali Mostarom, a Bošnjaci su o(p)stali kao politički faktor. Isto će biti i ako sada Mostarom budu vladali Bošnjaci”, navodi Crnjac za HMS.

Ipak, pobjeda Hrvatima u Mostaru jest simbolički važna, dodaje naš sugovornik, kazavši kako očekuje da će najviše glasova uzeti HDZ BiH jer je, objektivno, najjača hrvatska stranka.

“Svojevrsno iznenađenje će biti odličan rezultat HRS-a kojeg mnogi Hrvati prepoznaju kao istinsku oporbu koja nastupa bez namjere izdaje nacionalnih interesa i služenja bošnjačkim političkim strankama”, dodaje.

U svakom slučaju, Crnjac je siguran kako će hrvatske političke stranke u konačnici, nakon teških i neizvjesnih pregovora doći do potrebnih 18 ruku, a da će Mario Kordić biti novi mostarski gradonačelnik.

“Mostar će ostati stolni hrvatski grad, ali i stolni svih onih koji ga osjećaju svojim – bili to Bošnjaci, Srbi, Eskimi ili, što je u bh. politici prava rijetkost, ‘samo’ Mostarci”, zaključio je Crnjac.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 22:44