StoryEditor

BEZ IJEDNOG HRVATA Koalicija bošnjačkih stranki nastavila s kršenjem konstituivnosti naroda

Piše D  /  20.07.2019., 02:07h

Žalosti činjenica da je izostao dijalog u Tuzlanskoj županiji bošnjačkih političkih predstavnika koji čine novu koaliciju s predstavnicima stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, a što bi bila svojevrsna logika budući da je takva koalicija već postignuta u nekoliko županija kao i kod nedavnog izbora rukovodstva Parlamenta Federacije BiH. Također,  iznenđuje da je i novoizabrani premijer Denijal Tulumović pristao na takav vid politike svjesno kršeći Ustav i Zakon.

Nemoguće je prihvatiti činjenicu da nitko od Hrvata nema stručnosti obnašati najviše funkcije, čak naprotiv želimo jasno istaći da su Hrvati s ovih prostora uvijek znali odgovoriti postavljenim zadaćama i svojim radom doprinosili razvoju ovog kraja i to se kroz povijest jasno dokazalo.

Klub Hrvata u Skupštini TŽ kojeg čine Boris Krešić iz DF-a i Vedrana Petrović iz SDP-a ostao je nijem na ove okolnosti što samo znači njihovu potvrdu i odobravanje politike isključivanja jednog od naroda iz političkih procesa i odlučivanja.

Zbog svega toga Županijski odbor HDZ BiH Soli primio je brojne upite i poruka građana, kakva se zapravo poruka ovime šalje?  Pozivamo  sve političke predstavnike, kao što nas poziva i Ustav BiH i Ustav Tuzlanske županije  na iskren dijalog koji je ovog puta izostao.

Ukoliko želimo graditi bolje, perspektivnije i pravednije društvo onda zaista moramo uvažavati te zajedničkli kreirati ciljeve. Nikako ne bismo smjeli isključivati jedni druge.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:42