StoryEditor
očekivano

BEZ ENTITETSKE VEĆINE Prijedlog proračuna institucija BiH upućen na usuglašavanje

Piše fena  /  20.09.2021., 17:06h
Zbog nepostojanja entitetske većine iz Republike Srpske, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poslao je Nacrt zakona o proračunu institucija i međunarodnih obveza BiH za 2021. godinu, koji je predložilo Predsjedništvo BiH, Kolegiju Doma na usuglašavanje.

Današnjoj sjednici nisu prisustvovali zastupnici iz RS -a, pa je potrebna glasa entiteta iz te BiH izostala tijekom glasovanja.

Odbor za financije i proračun Zastupničkog doma prethodno je podržao prijedlog zakona o proračunu institucija BiH s pet prihvaćenih amandmana.

Zastupnica Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) podnijela je u plenarnoj fazi pet amandmana koje je obrazložila na današnjoj sjednici, ali su zbog nedostatka entitetske većine iz RS-a poslani Kolegiju na usklađivanje.

Sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta održana je danas bez prisustva zastupnika RS -a, koji su prethodno odlučili da neće sudjelovati u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka za izmjenu Kraznenog zakona BiH. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:12