Article_Top_970x250

Bez dogovora oko izbora u Mostaru, nova runda pregovora za dva tjedna

HNŽ

Bez dogovora oko izbora u Mostaru, nova runda pregovora za dva tjedna

svibnja 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nova runda stranačkih pregovora o izmjenama mostarskog statuta kako bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora u Gradu na Neretvi, završena je bez konkretnih zaključaka.

Omer Mičijević, predsjednik mostarskog BPS-a, domaćin današnjeg sastanak, nakon završetka sastanka kazao je kako su SDA, DF i BPS dostavile pismene prijedloge izmjena Statuta Grada Mostara, dok su ostale stranke svoje prijedloge iznijeli usmeno.

"Deset godina nismo imali ništa, a došli smo do dvije opcije. Usvajanjem jedne od njih bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda. Cjelovito rješenje je kompleksno i zahtijeva izmjene Statuta", kazao je Mičijević, prenosi Fena.

Nova runda pregovora zakazana je za dva tjedna, a domaćin će biti SDA.

Posljednji lokalni izbori u Mostaru održani su 2008. godine. Ustavni sud BiH je presudom iz 2010. godine naložio promjenu Statuta Grada Mostara u dijelu koji se odnosi na izborna pravila za izbor Gradskog vijeća.

Od tada, predstavnici stranaka nisu postigli sporazum o izmjenama spornih dijelova Statuta zbog čega lokalni izbori nisu ni održani tako da grad trenutno funkcionira bez Gradskog vijeća.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250