Article_Top_970x250

Bevanda: U pripremi novi zakon o PDV-u

ministar financija

Bevanda: U pripremi novi zakon o PDV-u

velj 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas na Ekonomskom forumu u Sarajevu da je, nakon 11 godina, u pripremi novi zakon o porezu na dodatnu vrijednost /PDV/ kao jedan od načina da se poboljša poslovni ambijent i osuvremeni oblast indirektnog oporezivanja.

Bevanda je naveo da je usvojena Strategija javne zaduženosti za trogodišnji period, čime se prvi put sustavno kontrolira visina javnog duga, te da se održava fiskalna i financijska stabilnost BiH, kao i kreditni rejting, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH, prenosi Srna.

Ministar financija i trezora BiH sastao se i sa ministrom financija Hrvatske Zdravkom Marićem. U kontekstu razgovora o konkurentnosti, čemu je bio posvećen panel današnjeg Ekonomskog foruma na kojem su sudjelovala oba ministra, Bevanda je naglasio da BiH mora snažnije krenuti s provođenjem reformi jer je to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put stranim investicijama.

Bevanda i Marić razgovarali su o kontinuiranoj suradnji susjednih zemalja iz perspektive resora financija i izazova sa kojima se susreću zemlje EU i one koje pretendiraju da postanu dio te obitelji, poput BiH. Tijekom susreta bilo je riječi o aktualnim temama iz oblasti financija i budžeta, pitanjima sukcesije, ali i konkretnim vidovima suradnje resornih ministarstava da bi se olakšalo poslovanje gospodarstvenika iz BiH i Hrvatske.

Marić je naglasio da će Hrvatska nastaviti pružati podršku BiH na njenom europskom putu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250