StoryEditor

Bevanda pojasnio zašto je odgođena sjednica Vijeća ministara

Piše D  /  10.07.2019., 01:07h

Bevanda se oglasio priopćenjem za javnost nakon što je još jednom prolongirana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. 

Naveo je da kao zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH sudjeluje u radu kolegija koji se održava prije sjednica i, nakon iznesenih primjedbi, postignut je dogovor predsjedatelja i dvojice zamjenika da se sjednica prolongira i zakaže za 23. srpnja ove godine.

"Moj stav je nepromijenjen i očekujem da se sjednice pripremaju i održavaju u skladu sa zakonom i Poslovnikom o radu uz visok stepen suglasnosti. S obzirom na to da o pojedinim točkama koje su pripremljene u Genralnom tajništvu Vijeća ministara BiH postoje različiti pristupi, kolegij je odlučio da se do narednog održavanja sjednice pokušamo usuglasiti i završiti obveze koje su pred nama", kazao je Bevanda.

Podsjetio je da je Ministarstvo financija i trezora BiH na vrijeme pripremilo, a Vijeće ministara BiH usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su u skladu sa zakonom isplaćene plaće za lipanji redovno se otplaćuje vanjski dug. 

"S obzirom na to da je Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH, očekujemo da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru. Usvajanje proračuna najbolji je način financiranja instsitucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog financiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu", zaključio je Bevanda.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:11