StoryEditor

Bevanda: Ovaj saziv Vijeća ministara BiH neće usvojiti nacionalni program za NATO

Piše D  /  06.03.2019., 10:03h

Bevanda je za Večernji list rekao da je za ponedjeljak, 11. ožujak , zakazana sjednica Vijeća ministara BiH i da je "koordinator poslao urgenciju za uvrštavanje ove točke na dnevni red". 

On je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Vijeća ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se dogodi Dčudo. 

"Hoće li se naći neki zaobilazni put, stvarno ne znam", kaže Bevanda. 

Kometirajući špekulacije da ministarica obrane u Vijeću ministara BiH Marina Pendeš može godišnji nacionalni program odnijeti u Bruxelles, jer je sve riješeno na tehničkom nivou, Bevanda kaže da bi to prepustio novom sazivu Vijeća ministara.

"Vidjet ćemo tko će biti novi ministar obrane. Baš bih volio vidjeti hoće li ga taj ministar tako jednostavno donijeti. Nije to pitanje baš tako za igranje", poručio je Bevanda. 

Na zahtjev ministara iz reda srpskog naroda, s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH početkom veljače skinuta je točka dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period od 2018. do 2019. godine, a prethodno je skinuta s dnevnog reda i u siječnju.

Sjednica Komisije za NATO integracijski proces BiH, koja je bila zakazana za 20. prosiac prošle godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku službenika Republike Srpske kod predsjednice manjeg bh. entiteta Željke Cvijanović članovi Komisije iz reda srpskog naroda pozvani da ne sudjeluju u njenom radu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:03