StoryEditor
reakcija

Bevanda: Mediji su objavili netočnu informaciju dok je sjednica još trajala

Piše desk  /  26.05.2022., 14:48h

Ministar Bevanda odgovorio je na netočne medijske informacije o blokiranju financiranja izbora

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda povodom pojedinih medijskih izvješća u vezi s današnjom sjednicom Vijeća ministara BiH dao je sljedeću izjavu za javnost:

"Tijekom trajanja današnje sjednice Vijeća ministara BiH u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o financiranju općih izbora. Od same činjenice da se vijest pojavila dok je sjednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netočna, neprovjerena i zlonamjerna informacija.

Naime, na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Vijeća ministara i u čijem radu sudjelujem, kao ni na samoj sjednici Vijeća ministara nije bilo ni riječi o financiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave. 

Tempirano objavljivanje informacija koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost, ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Vijeće ministara BiH kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad.

Zbog svega toga izražavam posebno zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2022—2024. godinu čime je ispunjen zakonski preduvjet da Vijeću ministara vrlo brzo iz Ministarstva financija i riznice BiH dostavimo Proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu kako bi započela procedura njegova usvajanja.

Ministarstvo financija i riznice i ja osobno nastavljamo raditi sukladno Ustavu i zakonu u vjeri da samo tim putem možemo doprinijeti boljitku u BiH i neometanom funkcioniranju svih institucija“, izjavio je ministar Bevanda. 

Dnevnik.ba

29. siječanj 2023 03:32