StoryEditor

Besplatni udžbenici za sve prvašiće u Mostaru

Piše D  /  20.05.2021., 02:05h

‘‘Grad će doznačiti financijska sredstva svakoj školi i iste će nabaviti udžbenike i distribuirati ih roditeljima na početku školske godine‘‘, stoji u obavijesti koju su iz Grada uputili ravnateljima svih škola na području Grada Mostara.

Ravnatelji su, kako je navedeno, prilikom upisa djece u prve razrede osnovnih škola, dužni obavijestiti roditelje o ovoj informaciji. Prema instrukciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, škole trebaju obaviti sve pripreme za upis učenika u I razred osnovne škole.

Podsjećamo, prvi razred školske 2021./22. godine će se upisati djeca koja do 1. ožujka 2021. navršavaju pet i pol godina. Nadležno općinsko tijelo uprave, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i procjenu Povjerenstva za upis učenika u prve razrede, može dopustiti da obvezno školovanje počne godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije, kao i točnim datumom provođenja ostalih aktivnosti predviđenih za upis u prvi razred skladno Zakonu, škola je obvezna pravodobno putem web stranice, e-maila, telefonski, pošto i sl. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:47