StoryEditor

​Bešlić: Očekujem održavanje izbora u Mostaru do kraja godine

Piše D  /  19.01.2018., 10:01h

Rekao je kako je stanje u Mostaru neprirodno i da bi trebali skinuti stigmu s grada na Neretvi, prenosi Pogled.ba

‘‘Mislim da ovakav rad opterećuje svakoga. Javnost očekuje puno i pita, a vi morate odgovoriti na sve potrebe građana. Stanje u Mostaru je neprirodno i očekujem da se izbori održe do kraja godine zajedno s općim izborima i da skinemo i tu crnu točku s grada Mostara, iako on funkcionira kao i ostali gradovi", rekao je Bešlić. Dodao je kako on i njegovi suradnici čine sve da Mostar postane još atraktivniji u svijetu.

Govoreći o proračunu Grada Mostara rekao je kako je ostvarivi iznos oko 46 milijuna. ‘‘Imamo pregovore za određene projekte, okvirno će biti oko 50 milijuna za 2018. godinu. Danas ako se usvoji proračun FBiH, u sljedećem tjednu ćemo predstaviti naš proračun", izjavio je Bešlić i dodao kako je ‘‘čudo što sve radimo s malim proračunom ‘‘. 

‘‘Puno je problema, puno želja i dobre volje, međutim proračuni u jedinicama lokalne samouprave stagniraju i ne povećavaju se. Kada vidimo proračun FBiH od PDV-a očekujemo povećanje, ali to se otprilike ne dogodi. Poboljšanje u jedinicama lokalne samouprave neznatno osjete u proračunima. Nekada javnost očekuje puno više od proračuna jedinice lokalne samouprave, ali mi se vrtimo u okvirima i time raspolažemo i održavamo grad u funkciji. To nije nimalo jednostavno", kazao je Bešlić. 

Istaknuo je kako je puno problema u gradu koji trebaju biti riješeni. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić ocijenio je proteklu 2017. godinu pozitivnom za grad Mostar, istakavši kako su prioriteti u tekućoj godini održavanje izbora, obnova porušenih objekata, podizanje čistoće u gradu i općenito kulture življenja na jednu višu razinu. 

"Gradsko vijeće nemamo, tako da smo suočeni sa svim što nosi teret rada bez Gradskog vijeća. Zahvaljujem se što građani imaju razumijevanja za takvo stanje, jer su mogućnosti ograničene", rekao je mostarski gradonačelnik. Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u BiH Bešlić je rekao kako ‘‘svaka politička stranka drži svoj pravac djelovanje i ono što obećava svom biračkom tijelu‘‘. 

‘‘Smatram da treba napraviti minimalne zahvate sukladno presudama Ustavnog suda da se izbori održe, a da se onda poslije može praviti dogovor koji će praviti zdravije društvo i zajednicu. Ja sam jako razočaran parlamentom BiH, retorikom koja se tamo govori, nepoštivanjem kolega, izazivanjem netrpeljivosti. Dobro je da TV ne prenosi parlament jer to ima traga na građanstvo u BiH, tenzije se bespotrebno dižu zbog političkih poena. Masa ljudi je zalutala u političke vode", rekao je Bešlić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:01