StoryEditor

Beroš: U odnosu na jučer imamo manje novooboljelih

Piše D  /  24.06.2020., 09:06h

U odnosu na jučerašnji dan, broj novooboljelih je manji, ali pričekajmo kasnije i službena izvješća nakon 12.45 sati, rekao je u Splitu ministar zdravstva Vili Beroš koji je posjetio HGSS. Komentirao je i pozive na samoizolaciju premijera.

- Nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, struka je ta koja određuje treba li netko u samoizolaciju ili ne - rekao je Beroš i dodao da ono na čemu treba inzistirati je struka.

- Ukoliko se svi pojedinačno i grupno čuvamo, održavamo razmak, spriječit ćemo širenje virusa. Sve aktivnosti, pa i kampanja, zahtijevaju pridržavanje mjera - rekao je Beroš.

Rekao je i da se na bazi sata prate podaci iz zemalja iz kojih nam dolaze, pa je dodao da će se svakako donijeti odgovarajuće mjere, ako se utvrdi da je negdje epidemiološka situacija u pogoršanju. Naglasio je i da je kod nas broj aktivnih slučajeva iznimno mali i da to treba uzeti u obzir.

Beroš je u Splitu pohvalio rad HGSS-a koji je tijekom korona krize imao više od 8500 volonterskih sati, a istaknuo je i da će njihov rad Vlada podržavati i u budućnosti, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:00