StoryEditor

Beroš: Današnji broj novooboljelih velik i upozoravajući

Piše D  /  25.06.2020., 10:06h

Napomenuo je i kako mu se čini da je klinička slika oboljelih nešto lakša, pojašnjavajući međutim, kako je riječ samo o njegovom dojmu.

„Imamo dva veća žarišta, 54 pozitivne osobe u Đakovu, gdje je virus importiran s Kosova, te u Psihijatrijskoj bolnici ‘Sveti Ivan‘ još 21 novooboljeli. Srećom, zasad nitko nije razvio težu kliničku sliku i to je optimistično. Nastojimo biti korak ispred virusa koji je među nama i opuštanja nema. Moramo biti krajnje oprezni“, poručio je Beroš u Metkoviću.

Dodao je kako se politički skupovi trebaju održavati po svim propisanim mjerama, uz održavanje razmaka te nošenje maski i higijenu, prenosi Hina.

Ugovor ‘težak‘ 16,2 milijuna kuna za rekonstrukciju Općinskog suda u Dnevnu bolnicu

Beroš je u Metkoviću bio na potpisivanju oko 16,2 milijuna kuna vrijednog ugovora za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije.

Projekt je financiran novcem iz Europske unije, vrijedan je 50 milijuna kuna, a uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku.

„Ovakvi projekti unaprjeđuju zdravstvenu zaštitu i za stanovnike ove regije su od iznimnog značaja, ali i naglašavaju potrebu razvijanja izvanbolničke specijalističko-konzilijarne skrbi. Korištenje fondova EU predstavlja naše trajno opredjeljenje. Vjerujem da ovdje neće biti kraj. Od početka naglašavam potrebu uvođenja hitne medicinske helikopterske službe“, rekao je Beroš.

Ravnatelj Bekić: Bolnica u dolini Neretve

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić rekao je kako će se provedbom tog projekta Neretvanima ostvariti želja da imaju bolnicu u dolini Neretve.

„Već desetak godina specijalisti naše bolnice imaju iskustvo rada u dolini Neretve, baš kao i u Konavlima te Mljetu. Sukladno našim mogućnostima, učinit ćemo sve da osiguramo Ustavom zagarantirano pravo građana na jednaku dostupnost zdravstvene zaštite“, izjavio je Bekić.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je odavno utvrđeno da je dnevna bolnica potreba zdravstvene zaštite u dolini Neretve.
„Ovim ćemo našim sugrađanima približiti zdravstvenu zaštitu, a želimo je proširiti na hitnu helikoptersku službu", dodao je.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan podsjetio je kako je taj grad na Neretvi od najbliže bolnice udaljen više od sto kilometara, a poseban je problem ljeti, kada na graničnim prijelazima nastaju velike kolone.

„Izgradnjom dnevne bolnice zdravstvena zaštita u dolini Neretve porast će na visoku razinu. Uz to, Grad Metković je u protekle dvije godine u zdravstvenu zaštitu uložio više od milijun kuna, a dogodine ćemo taj iznos i povećati“, rekao je Milan.
Rok za završetak radova na Dnevnoj bolnici u Metkoviću je 15 mjeseci.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:03