Article_Top_970x250

Bernardić: Ne diskriminiram nikoga, a ponajmanje žene

oglasio se nakon skandala

Bernardić: Ne diskriminiram nikoga, a ponajmanje žene

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Možda je moja izjava bila nespretna, no to ne znači da nisam svjestan doprinosa koji žene daju u SDP-u, u kampanji i koliko odgovorno i vrijedno rade na terenu, poručio je Bernardić na stranačkom Fejsu.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu da nikoga ne diskriminira, a ponajmanje žene te da neki pokušavaju pogrešno interpretirati njegove izjave.

Bernardić je tako na stranačkoj facebook stranici reagirao na negativne komentare koje je izazvao tvrdnjama u intervjuu Hini da među SDP-ovim koordinatorima za izborne jedinice nema nijedne žene jer „koordinatorstvo nije za eksperimentiranje, to moraju obaviti dokazani operativci“.

- Svjedoci smo kako ovih dana neki pokušavaju meni i SDP-u imputirati diskriminaciju prema ženama. Vidim da neki pokušavaju i danas moje izjave pogrešno interpretirati. Možda je moja izjava bila nespretna, no to ne znači da nisam svjestan doprinosa koji žene daju u SDP-u, u kampanji i koliko odgovorno i vrijedno rade na terenu - poručio je Bernardić.

Predlaganjem i uvođenjem zip sustava želio sam pokazati da taj rad vrednujem i poštujem. I to ću opet pokazati prilikom slaganja lista za predstojeće izbore. Nikoga ne diskriminiram, a ponajmanje žene. Jer žene će i dalje imati moju apsolutnu podršku kao i do sada. Veći broj žena u politici za mene znače bolju, odgovorniju i pošteniju politiku, a to znači i bolju Hrvatsku, istaknuo je.

Ponosan sam i sretan što smo zip-model ugradili u temelje naše stranke i što će sve SDP-ove liste za Sabor biti zastupljene i reprezentirane s 50 žena i 50 posto muškaraca naizmjenično. To će omogućiti da konačno u hrvatskoj politici imamo jednak broj žena i muškaraca, smatra Bernardić.

- Ostale stranke pozivam da slijede naš put, to ne košta ništa novca, košta puno truda i nešto povrijeđenih muških ega. Onima koji me napadaju poručujem da ću ići i korak dalje u širenju prava žena u stranci tako da se paritet uvede u izbore za tijela stranke. Naš zadatak je da rodnu ravnopravnost ugradimo u temelje našeg društva - najavio je Bernardić, poručivši na kraju u objavi: "Danas vam još želim čestitati naš socijaldemokratski praznik: Sretan vam 8. mart, Dan žena!", prenosi Hina.

Dnevnik.ba