StoryEditor

Bernard Mandarić: Donosimo još jedan trofej u Mostar

Piše Toni Raspudić  /  24.05.2018., 12:05h

Težak posao je pred mostarskim rukometašima jer ih je ždrijeb već u polufinalu donio na noge domaćinu Borcu. No, mlada momčad Zrinjskog sposobna je za velike rezultate, a to su i mnogo puta dokazali.

Na press konferenciji uoči odlaska u Banja Luku, novinarima su se obratili predsjednik kluba Branislav Stojkić, predsjednik Skupštine Dario Pušić, kapetan Bernard Mandarić i srednji vanjski Filip Vistorop.

„Zrinjski iz godine u godinu ostvaruje svoje povijesne rezultate i svake sezone vidljiv je jedan iskorak. Ovo treće mjesto na kojem smo završili u prvenstvu je najviše mjesto Zrinjskog otkada igra Premijer ligu. Borili smo se u jednom trenutku i za višu poziciju, ali kao predsjednik Uprave ne mogu biti nezadovoljan jer smo za cilj prije početka sezone postavili da budemo među četiri najbolje momčadi. Igrali smo Europu i ova mlada momčad je stekla jedno dodatno iskustvo. Mnogi klubovi se nisu odlučivali za europske utakmice, ali mi jesmo i mogu Vam reći kako to nije bilo jeftino, ali smo skupili sredstva i to nije utjecalo na naš budžet. Ostaje žal za tom mostarskom dvoranom, jer da smo imali bolje uvijete za odigravanje utakmica, mogli smo ponovno biti domaćini i proći u četvrtfinale Challenge Cupa“, kazao je predsjednik Branislav Stojkić, te nastavio:

„Ono što moram kazati i na što sam veoma ponosan je odlazak naših igrača u reprezentacije. Filip Vistorop je član mlade hrvatske reprezentacije, a Vedran Delić je upisao nastupe za A selekciju BiH. Sve nam o govori kako je Zrinjski puno doprinijeo rukometu.“

Predsjednik Skupštine Dario Pušić čestitao je na početku košarkašima Zrinjskog naslov prvaka BiH.

„Čestitam našim košarkašima na velikom uspjehu i što su nakon nogometaša donijeli još jedan naslov u Mostar. I mi smo bili blizu, imali smo dobru sezonu i završili smo treći. Mogu kazati kako smo ove sezone pogodili s pojačanjima, a ne smijemo zaboraviti ni naše domaće igrače koji su veoma kvalitetni i mladi i za mostarski rukomet nema straha u budućnosti. Pred nama je Final 4 Kupa čiji smo atualni osvajači. Ždrijeb nas nije mazio, izvukli smo domaćina Borca, ali vjerujem u naše momke, trenere i smatram kako smo najjači klub u ovoj završnici“, kazao je Pušić.

Kapetan Mandarić je također čestitao naslov košarkašima i svom prijatelju Vedranu Princu koji je kao i on sada podigao trofej sa svojim matičnim klubom.

„Imali smo velik broj ozljeda tijekom cijele sezone, ali smo pokazali karakter i dobili smo, pa mogu reći, najveći broj gostujućij utakmica otkada sam ja u klubu. Vratili su nam se Džeba i Kožulj, ali ponovno imamo dosta ozlijeđenih; Bošković, Doko, Grgić i nažalost i Kordić. Nije nam drago što odmah u polufinalu igramo protiv Borca, ali ako želimo ponovno osvojiti ovaj Kup, moramo biti najbolji u svakom trenutku. Pokazali smo već u prvenstvu da možemo dobiti Borac u Banja Luci i ne vidim razloga zašto se to i sada ne bi dogodilo.“

Filip Vistorop u ovom Final 4 igra svoje posljednje utakmice za Zrinjski i želi se od kluba oprostiti s još jednim trofejem.

„Sretan sam što odlazim u jedan klub kao što je PPD Zagreb, ali isto tako sam tužan što napuštam svoj matični klub. Želim se od njega oprostiti s trofejem i na taj način zahvaliti svima u klubu što su mi bili velika podrška svih ovih godina.Vjerujem kako smo najbolja momčad u završnici Kupa. Igramo brz i moderan rukomet i možemo svakoga pobijediti. Za kraj, mogu reći kako se nadam da ovo neće biti moje zadnje utakmice za Zrinjski, jer se želim vratiti jednoga dana i oprostiti u dresu matičnog kluba.“

Za kraj presice, predsjednik Stojkić se zahvalio kapetanu Mandariću koji je pokazao veliko srce nakon povratko poslije teških ozljeda, zahvalio se treneru Mediću na uspješnoj sezoni, navijačima i medijima za podršku. Obratio se i pojedinim sponzorima da napokon ispune svoje obveze prema klubu u kojima kasne već dvije godine. Kazao je i kako je HMRK Zrinjski pokazao da se i pored velikih sportova kao što su nogomet i košarka, pažnja može skrenuti i na rukomet u Mostaru.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 23:41