StoryEditor
kći "hrvata" edima

Berina Fejzić je jedina kandidatkinja za Klub Hrvata Doma naroda FBiH iz Goraždanske županije

Piše desk  /  18.11.2022., 10:22h

Berina Fejzić, kći Edima Fejzića koji se proglasio Hrvatom i tako,u dva navrata (samo)izabrao po protuustavnim izbornim pravilima u Klub Hrvata Doma naroda FBiH, nastavit će očevim stopama. Nakon što je izabrana bošnjačkim glasovima u Skupštinu Bosanskopodrinjske županije Goražde, Berina je jučer poslala na ovjeru svoju kandidaturu za izaslanicu u Klubu Hrvata Federalnog doma naroda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako nema drugih kandidata za Hrvatski klub iz BPŽ, ako SIP ovjeri njezinu kandidaturu, Berina će se samoizabrati u Dom naroda. Ona, naravno neće tamo predstavljati Hrvate, jer je oni nisu mogli ni izabrati, buduću u toj županiji, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. žive samo 23 Hrvata. Inače, njezin otac osuđen je zbog podmićivanja birača zahvaljujući čemu je izabran u skupštinu Goraždanske županije u prethodnom mandatu, a potom i u Klub Hrvata Doma naroda FBiH.

Izbor Berine Fejzić najilustrativniji je primjer da visoki predstavnik Christian Schmidt nije izmijenio Izborni zakon prema presudi u predmetu Ljubić koji nalaže da izaslanici u nacionalnim klubovima Doma naroda parlamenta FBiH trebaju biti izabrani od onog naroda kojeg, po Ustavu, trebaju predstavljati u određenom nacionalnom klubu.

image

Berina Fejzić

DRUšTVENE MREžE

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:51