StoryEditor

Beogradske Večernje novosti: Susjedi nas uvlače u masakr na Novom Zelandu

Piše D  /  16.03.2019., 05:03h

Teroristički napad na Novom Zelandu stavlja Srbe i Srbiju u negativan kontekst, zbog čega postoji opasnost od terorističkih napada i na tlu Srbije i Republike Srpske. Kazao je to za Večernje novosti profesor beogradskog Fakulteta za sigurnost Zoran Dragišić. 

Uz subotnju naslovnicu ‘Susjedi nas uvlače u masakr na Novom Zelandu‘ pišu kako veleposlanik BiH za Australiju i Novi Zeland, te pojedini mediji u Hrvatskoj i neki kosovski dužnosnici ‘okrivljuju srpski nacionalizam‘ dovodeći ga u vezu s ubojicom uhićenim zbog ubojstva u dvije džamije u Christchurchu, prenosi tportal. 

– Iako ne postoji ništa što bi upiralo prstom na Srbe i Srbiju kada je riječ o povezanosti s počiniteljima masakra na Novom Zelandu i iako ne postoji ništa što u srpskoj tradiciji ukazuje na ponašanje čak i blisko terorizmu, u petak je bilo pokušaja da se sve to poveže i još jedanput Srbi prikažu kao ‘loši momci – pišu Večernje novosti. 

– Ako se krene s histeričnim napadima na Srbe i Srbiju, bojim se da nam se crta meta na čelu – kaže pak Zoran Dragišić.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je pak kako ubojica nema nikakve veze sa Srbijom, ali da treba biti na oprezu.

– Naravno da mi vodimo računa o sigurnosti našeg teritorija. Ovo je bezuman čin i velika tragedija koju svatko mora osuditi. To pokazuje da je neophodna ozbiljna suradnja između zemalja kako bi se ovakvi napadi spriječili, bilo gdje u svijetu – rekao je Stefanović.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 06:19