StoryEditor
nakon krvave tragedije

Beograd: Više tisuća građana na prosvjednom skupu ‘Srbija protiv nasilja‘

Piše fena  /  08.05.2023., 20:34h

Prosvjedni skup opozicije, "Srbija protiv nasilja", povodom masovnih ubojstava u Srbiji, počeo je ispred Narodne skupštine u Beigradu gdje su prvo pročitani zahtjevi opozicije, a nakon čega je krenula šetnja do Vlade Srbije.

Više tisuća građana okupilo se na skupu u Beogradu, a prosvjedni skupovi održavaju se u nekoliko gradova u Srbiji.

Organizatori su najavili kako će skup biti organiziran bez govora i obraćanja i da će se pročitati  zahtjevi organizatora za čije ispunjenje je vlastima dan rok do petka, 12. svibnja.

Okupljeni zahtijevaju hitnu smjenu svih članova Regulatornog tijela za elektroničke medije, hitno ukidanje emitiranja reality programa i emisija koje promiču nasilje, agresiju i nemoral na televiziji s nacionalnom frekvencijom, zabranu tiskanih medija koji promiču nasilje i agresije svojim sadržajem, objavljivanje lažnih vijesti i kršenje novinarskih kodeksa, smjena rukovodstva RTS-a zbog emitiranja programa koji promiču nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy zbog kršenja zakona i promicanja nasilja, prenosi RTS.

Zatražili su i smjenu ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i ravnatelja Sigurnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i održavanje sjednice Državnog sabora na kojoj bi se utvrdila odgovornost Vlada Srbije i sigurnosna situacija u zemlji.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 15:48