StoryEditor
sina vodio u streljane

Beograd: Ocu učenika-ubojice sud produžio pritvor za još 30 dana

Piše hina  /  02.06.2023., 13:25h

Ocu uhićenom nakon što je njegov 13-godišni sin počinio masovno ubojstvo u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu u petak je produžio pritvor za još 30 dana.

Dječak K. K. je 3. svibnja očevim pištoljem ubio zaštitara i osmero školskih kolega, a ranio nastavnicu i još šestero učenika od kojih je jedna zbog ustrijelne rane u glavu kasnije preminula u bolnici. Uhićen je istog dana nakon što je poslije zločina sam pozvao policiju i od tad je pod nadzorom u posebnom psihijatrijskom odjelu za mlade.

Policija je oca uhitila zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, nakon što je utvrđeno da je sina vodio u streljane da vježbaju gađanje, a svoja dva pištolja i streljivo za koji je imao uredne dozvole ostavio je u sefu dostupne neovlaštenim osobama.

Pritvor mu je produžen, među ostalim, i zbog činjenice da je za kazneno djelo kojim ga se tereti propisana kazna zatvora dulja od 10 godina.

K tomu, Viši sud u Beogradu priopćio je danas da su način izvršenja i težina posljedica doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti neometano i pravično vođenje kaznenog postupka.

Istodobno, protiv majke dječaka vodi se istraga, a na teret joj se stavlja djelo zapuštanja, zanemarivanja i zlostavljanja malodobne osobe.

Vlada Srbije u četvrtak je, poslije tragedije u "OŠ "Vladislav Ribnikar", odlučila skratiti školsku godinu u svim osnovnim i srednjim školama do 6. lipnja.

Školama je ostavljena mogućnost, ako učenici to žele, da nastave raditi do regularnog kraja školske godine 20. lipnja.

U tom se razdoblju, kako je navedeno u odluci, mogu realizirati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, te drugi oblici obrazovno-odgojnog rada u cilju poticanja socijalnih i emocionalnih vještina učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 22:43