StoryEditor

Beograd i Priština povlače granice

Piše D  /  09.08.2018., 08:08h

"Da imamo teritorij za koji se ne zna tko ga kako tretira i što kome pripada - to je uvijek izvor potencijalnih sukoba i problema", rekao je Vučić novinarima u vojvođanskom mjestu Šidu poslije obilaska jedne tvornice. "Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem, i to je politika koju predstavljam, a hoće li ona dobiti potporu naroda ili ne, no ja se zalažem za razgraničenje s Albancima", istaknuo je Vučić, prenosi HRT.

Izjavio je da će nedvosmisleno reći što misli kada bude bilo blizu nekog opipljivog rješenja. "To mora biti sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga i ne pojednostavnjen kako neki zamišljaju", naveo je te naglasio da ne može govoriti o čemu pregovara s kosovskim Albancima jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

"Nisam neodgovoran i neću izlaziti s ‘veličanstvenim‘ patriotskim izjavama", rekao je Vučić. Dodao je da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

"Predložio sam korigiranje granica, konkretno da se Preševska dolina koja se nalazi u Srbiji pripoji Kosovu, ali da istodobno ne bude podjele Kosova i autonomije za kosovske Srbe" rekao je predsjednik Kosova Hashim Thaci.

Izjavio je jučer kako neće biti podjele Kosova niti autonomije za Srbe. Na konferenciji za medije kosovski predsjednik je rekao da je pod korigiranjem granica podrazumijevao samo to da se Preševska dolina pripoji Kosovu, ali da istodobno ne bude podjele Kosova niti autonomije za kosovske Srbe, prenijeli su beogradski mediji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:55