StoryEditor
saborski zastupnik

Beljak za Dnevnik.ba o neuspjelim pregovorima: Netko daje instrukcije bošnjačkoj strani

Piše G.L.  /  21.03.2022., 11:44h
Netko ne želi stabilnu BiH, nego nestabilnu i nefunkcionalnu, a što postaje opasno u ovo vrijeme kad čovječanstvu prijeti veliki rat. Taj netko, a zna se dobro tko, daje instrukcije bošnjačkoj strani, jer da nije drugačije, ne vidim razloga zašto bi bilo koji Bošnjak bio protiv toga da Hrvati imaju jednaka prava kao i oni ili ista prava koja imaju Srbi u BiH. A to da Hrvati nemaju ista prava kao Srbi i Bošnjaci je jednostavno neoboriva činjenica, rekao je za Dnevnik.ba Krešo Beljak, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Hrvatske.

Beljak ističe da to što Bakir Izetbegović ne pristaje na nikakav kompromis s Hrvatima, znači jedino to da će Milorad Dodik politički profitirati i da će njegovo stajalište kako BiH ne može uopće funkcionirati postati zapravo istinito, te sve više prihvaćeno i među Hrvatima u BiH, ali i u Hrvatskoj. 

"Da su velike sile, koje već 30 godina više ili manje prikriveno odlučuju o sudbini svih naroda u BiH, htjele da BiH bude funkcionalna država, ona bi to već odavno bila. Uostalom, zar još netko na ovim našim prostorima vjeruje da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini? Isto vrijedi i za upravo propale pregovore oko izmjena izbornog zakona", izjavio je Beljak. 

U ovom trenutku, smatra, nemoguće je predivjeti ili znati kako će se sve završiti, osim onih kojima ovakva nesređena i potencijalno krizna situacija odgovara. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:23