Article_Top_970x250

Beljak: Razočaran sam, Plenković je pokazao kako se to radi

sazvat će predsjedništvo stranke

Beljak: Razočaran sam, Plenković je pokazao kako se to radi

srp 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da kao predsjednik stranke ne bježi od odgovornosti nakon poraza Restart koalicije na parlamentarnim izborima, gdje je HSS osvojio dva mandata, zbog čega će uskoro sazvati Predsjedništvo stranke kako bi odlučili što dalje.

- HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati, napisao je Beljak na Facebooku.

Zato će ovoga tjedna, najavio je, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem će razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako će dalje.

- Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve - život ipak mora ići dalje, poručio je Beljak.

Zahvalio je svima koji su izašli na izbore i povjerili mu glas, a posebno Samoborkama i Samoborcima koji su najviše preferencijalnih glasova dali upravo Beljaku, a zahvalio je i članicama i članovima HSS-a kao i svim kandidatkinjama i kandidatima.

- Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao kako se to radi i na tome mu treba čestitati, rekao je Beljak.

Čestitao je i mladim ekipama iz koalicija okupljenih oko stranaka Možemo i Pametno na izvrsnom uspjehu te im zaželio puno sreće u borbi za drugačiju i bolju Hrvatsku.

- Sreća je (u ovoj nesreći) da će ortodoksna desnica, po svemu sudeći, ostati u opoziciji. I to je tračak nade za Hrvatsku, koji svi zajedno trebamo sačuvati, kazao je Beljak.

Dnevnik.ba