StoryEditor
facebook

Beljak o Elizabeti II.: Nije se vruća vode napila, većina podanika joj je umirala od gladi. Ne mogu shvatiti ove koji nariču

Piše desk  /  19.09.2022., 11:44h

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak na svom je Facebooku objavio, u povodu sprovoda kraljice Elizabete, kako je za njega tu riječ o sprovodu osobe od krvi i mesa te da je za njega ona baš poput svih ostalih ljudi na svijetu.

Istaknuo je i kako se nikad nije “vruća vode napila”, kao i da je većina njezinih podanika umirala od gladi.

Još Britance mogu shvatiti, ipak su bili najveća imperijalistička velesila (više nisu), koja je porobila i popljačkala više od pola planete.

Mogu shvatiti i protokolarne goste i državnike. Ali ne mogu shvatiti prosječnog čovjeka, posebno ne republikanca, antimonarhista i ljevičara koji sad nariče ili posebno žali. Posebno ne u Hrvatskoj, a ima takvih i kod nas.

Ne treba likovati, smrt je smrt, iako je Elizabeth Windsor (prije Elizabeth von Sachsen-Coburg und Gotha), doživjela lijepe godine, a nije se nikad u svom tom dugom životu “vruća vode napila”.

Za razliku od 99% njenih podanika širom svijeta, od kojih su milijuni doslovce umirali od gladi.

Dakle, počivala u miru, povijest nek’ joj sudi (ili Bog, čija je čuvarica vjere bila, kako joj među ostalim, stoji u dugačkoj listi titula), i to je to.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 20:12