StoryEditor
podnio kaznenu prijavu

Begiću uništili štand u Banoj Luci, sve snimile nadzorne kamere

Piše desk  /  18.09.2022., 14:43h

Kandidatu za predsjednika Republike Srpske Ivanu Begiću nepoznate osobe uništile su štand s promotivnim predizbornim materijalom koji je bio postavljen na Trgu Krajine u središtu Banje Luke.

"Tražim od Policije Republike Srpske i Radio televizije Republike Srpske (RTRS) da večeras u drugom Dnevniku u pola osam uvečer pročitaju imena i prezimena ljudi koji su mi uništili štand. Imaju nadzorne kamere na Trgu Krajine. Ako mogu mene uhititi jer sam ulicu prešao mimo pješačkog, mogu pronaći i počinitelje ovog kaznenog djela", poručio je Begić.

Nakon izvanredne press konferencije Begić je otišao u MUP RS-a da podnese kaznenu prijavu po članu 240. Kaznenog zakona Republike Srpske u kojem se predviđa novčana kazna za uništavanje tuđe stvari ili zatvorska kazna do dvije godine.

"Ako je ovo djelo učinjeno iz obijesti ili mržnje, počinitelj će se kazniti zatvorskom kaznom od jedne do pet godina. Neću ni prejudicirati tko je grupa ljudi, počinitelj, muški ili možda djevojka.... Zašto moj? Zašto nije štand SNSD-a? E, zato što je netko stvorio sustav posljednjih 20 godina u kojem svi koji ne misle kao većina, koji nemaju 'vizir' za konje, koji ne misle po stranačkim šablonama moraju niti kažnjeni. Neću odustati i tražit ću maksimalnu kaznu, od jedne do pet godina", kazao je Begić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:11