StoryEditor

Begić: Onaj tko sazove sjednicu Parlamenta FBiH čini kazneno djelo

Piše D  /  31.03.2020., 08:03h

Prema Begićevim riječima, onaj tko sazove, kao i onaj tko se odazove takvom okupljanju, protivno odlukama vlade i kriznih stožera, zanemarujući stanje nesreće i posebne izvanredne okolnosti te prouzrokuje posljedicu - direktno čini kazneno djelo, prenosi klix.ba.

"Prema Ustavu Federacije, u slučaju opasnosti po zemlju, kada Parlament Federacije ne može zasjedati, vlada je ovlaštena donositi uredbe sa zakonskom snagom, s vremenskim ograničenjem u pogledu njihovog važenja", napisao je na Begić na društvenoj mreži Facebook.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koja je bila zakazana za danas u Domu mladih u Sarajevu, neće biti održana zbog naredbi kriznih stožera o zabrani okupljanja, ali i preporuka liječnika.

"Zamislite nastajanje klastera sa sjednice Parlamenta Federacije BiH, koju traže pojedini politikanti, a kojeg čine zastupnici i izaslanici iz čitave Federacije (oko 150 njih) među kojima ima i zdravstvenih radnika koji bi se poslije toga vratili na svoja radna mjesta - direktno u zdravstveni sustav. Od Neuma do Orašja. Pa valjda je ljudima jasno da je, nažalost, samo jedan slučaj iz Centra za srce kontaminirao UKC Tuzla i KB Zenica. U Zenici 45 liječnika i medicinskih sestara u karanteni, u Tuzli 120 zdravstvenih radnika UKC-a u izolaciji", naveo je Begić, koji se zapitao želi li netko oboriti čitav zdravstveni sustav uz katastrofalne posljedice.

Umjesto otkazane sjednice danas će biti održan Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:22