StoryEditor
nesporazum

Begić i više nego bijesan na SIP: Mi govorimo o izbornom procesu, a ne vodanju psa u šetnju

Piše desk  /  27.10.2022., 18:47h

Ivan Begić koji je danas proglašen za potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda, a zatim je priopćeno da je došlo do greške, večeras je pozvao sve članove Središnjeg izbornog povjerenstva BiH na ostavke.

"Moji promatrači su još jutros kada su uneseni rezultati rekli da ja vodim uvjerljivo. Glavna kontrola centra za brojanje je to potvrdila, da bi dementna budala Suad Arnautović, predsjednik pokušaja SIP-a, rekao da su ipak pogriješili. Mi govorimo o izbornom procesu, rukovodstvu RS-a, a ne vodanju psa u šetnju. Građani BiH nisu psi koje SIP vodi u šetnju, nego su građani BiH - građani BiH", rekao je Begić večeras u Banjoj Luci, prenosi Klix.

On je zatim pozvao članove SIP-a da odmah podnesu ostavke.

"Najmanje što SIP može jeste da podnese ostavke što je prije moguće. Red bi bio da se obrate građanima, upute meni osobni ispriku i podnesu ostavke što je prije moguće", kazao je.

On je najavio i kaznene prijave protiv svih članova SIP-a jer su, kako kaže, najmanje dva puta prekršili izborni zakon.

"Prvi korak je kaznena prijava Tužiteljstvu BiH zbog nesavjesnog rada u službi protiv svih članova SIP-a. Oni su morali i sve rezultate izbora objaviti na dan izbora u 24:00. Potom nisu objavljivali redovno rezultate za nivo predsjednika RS-a, a 10. listopada su stali", kazao je, između ostalog, Begić.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici SIP-a BiH potvrđeni su rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske prilikom čega je došlo do zabune s obzirom na to da su za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda pogrešno proglasili Ivana Begića.

Prema prvim rezultatima SIP-a, prije ponovnog brojanja, najviše glasova je imao Davor Pranjić, međutim razlika u odnosu na drugoplasiranog Ivana Begića je bila mala pa je stoga postojala mogućnost da dođe do preokreta u rezultatu.

Na današnjoj sjednici SIP-a je tako i rečeno. Nakon kratke zabune i rasprave oko toga tko je potpredsjednik iz hrvatskog naroda, utvrđeno je da je Ivan Begić.

Nakon završetka sjednice, predsjednik SIP-a Suad Arnautović se obratio novinarima koji su bili tu rekavši im da je došlo do zabune zbog upadanja u riječ kada je riječ o potpredsjedniku iz reda hrvatskog naroda, najviše glasova je ipak dobio Davor Pranjić, kojeg su podržale hrvatske stranke okupljene oko HDZ-a.

Dnevnik.ba

26. svibanj 2023 02:48