StoryEditor

Bećirović tražio raspravu o Dodiku, Špirić odgovorio da od toga nema ništa...

Piše D  /  14.02.2020., 11:02h

Bećirović je rekao da BiH svjedoči neustavnim i nedaytonskim napadima Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, na Ustavni sud BiH te da je potrebno raspravljati u Domu naroda PSBiH o ovom postupanju i ugrožavanju mirovnog procesa.

Kako kaže, danas je predložio amandmansku izmjenu Ustava BiH i da Ustavni sud BiH ima 12 članova u kojim predsjednik Europskog suda za ljudska prava u konzultaciji s Predsjedništvom BiH treba birati šest članova.

"Dodik se kretao u pravcu istoka i Rusije i dobro da je sada krenuo u pravcu zapadne Europe. Samo je loše što nije krenuo prema Briselu, već prema Hagu", kazao je Bećirović.

Nakon njegovog obraćanja riječ je uzeo zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) koji je kazao da će svako tko želi dobro BiH nastojati izbjeći populističke prijedloge Bećirovića.

"Milorad Dodik neće biti točka dnevnog reda dok je ovog kluba u Domu naroda PSBiH. Ne što mislim da ne treba raspravljati, već što vaša mržnja nije dobra. Ne radujte se jer neće biti točka dnevnog reda. Što se tiče europskih standarda, Klub Srba jeste za implementaciju europskih standarda“, rekao je Špirić.

Bećirović mu je odgovorio da je trebao reći Miloradu Dodiku da ne smije udarati na Ustavni sud BiH i to sam, a na što je Špirić odgovorio da iza Dodika stoje politički predstavnici jednog naroda.

"Špiriću, ne dao Bog da ja shvatim to što ste vi shvatili pa da se nađem na crnim listama velikih sila", rekao je Bećirović, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:49