StoryEditor
Izaslanik SDP-a

Bećirović: Schmidt je prijatelj BiH, neka Dodik kupi jednosmjernu kartu za Moskvu

Piše desk  /  13.04.2022., 08:05h
Izaslanik SDP-a u Domu naroda Denis Bećirović osvrnuo se na poruke lidera SNSD-a Milorada Dodika visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu nakon što je on obustavio primjenu Zakona o nepokretnoj imovini RS-a.

Kako je u objavi na Instagramu napisao Bećirović, Milorad Dodik se ovaj put potpuno prekombinirao.

"Zapad, Njemačka i visoki predstavnik Christian Schmidt su prijatelji Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda. Oni su tu na osnovu međunarodnog sporazuma - Daytonskog mirovnog sporazuma", napisao je Bećirović.

Zato, kako je naveo Bećirović, Bosna i Hercegovina mora kupovati kartu za Bruxelles i krenuti snažno u europske i euroatlantske integracije.

"Schmidt i oni koji stoje iza njega su ozbiljni ljudi koji predstavljaju najsnažniji i najrazvijeniji dio svijeta koji ne zavisi od volje malog političkog kabadahije iz Laktaša. Umjesto što drsko Schmidtu poručuje da kupi jednosmjernu kartu, bolje bi bilo da Dodik razmisli o kupovini karte za Moskvu u jednom pravcu. Također, ne bi bilo loše da nabavi i sabrana (ne)djela Mire Marković", naveo je Bećirović, prenosi Klix.

Podsjećamo, Dodik je poručio Schmidtu da "kupi jednosmjernu kartu za Njemačku".

"Partnere u FBiH pozivam da poštuju Ustav BiH i Daytonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor", rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

03. srpanj 2022 05:05