StoryEditor
ambiciozni "građanin"

Bećirović: Postoji matematika da i Komšić i ja uđemo u Predsjedništvo, Zagreb se toga plaši, to je noćna mora za Milanovića

Piše desk  /  26.05.2022., 09:12h

Denis Bećirović uspio je dobiti veliku podršku širokog bloka bošnjačkih oporbeni stranaka u nastojanju da u drugom pokušaju uđe u Predsjedništvo BiH kao bošnjački član te je tim povodom dao intervju za Klix.ba. Zaželio je da mu se pridruži i Željko Komšić te rekao da je to moguće.

Pitali su ga smatra li da bi dugoročno za Bosnu i Hercegovinu bilo dobro da Željko Komšić ponovo bude nametnut na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH

"Najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu je pobjeda dva člana Predsjedništva BiH koja dolaze iz građanskih stranaka. Tog izbornog rezultata se uvelike pribojavaju ne samo vladajuće stranke nego i Zagreb i Beograd, jer u tom slučaju padaju u vodu njihovi antibosanskohercegovački planovi. Nije slučajno Zoran Milanović prije nekoliko dana poručio da samo nacionalne stranke mogu riješiti probleme u Bosni i Hercegovini. Realna mogućnost poraza kandidata SDA i HDZ­-a je noćna mora Milanovića i njemu sličnih političara.

Dosad su govorili da ne postoji matematika za izbor dva člana Predsjedništva iz građanskih stranaka. Ipak, činjenice iz 2018. i stanje na terenu 2022. godine, među narodom, demantiraju takve tvrdnje. U Bosni i Hercegovini postoji svijest kod ogromnog broja birača o potrebi promjene. Postoji ogroman broj glasača koji mogu i hoće omogućiti da u Predsjedništvu BiH nemamo ni SDA ni HDZ."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:38