StoryEditor
predizborna kampanja

Bećirović Hadžikadića nazvao privatnim savjetnikom Izetbegovića

Piše desk  /  26.09.2022., 16:49h

Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović tvrdi da je pristao na novu TV debatu na Televiziji Sarajevo, ali da je, kako ističe Izetbegović pobjegao.

"Denis Bećirović za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je odluka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne odazove u debatu na Televiziji Sarajevo (TVSA) jasan pokazatelj kako Izetbegović kukavički bježi od TV debata kao što je to radio i zadnjih deset godina", navode iz SDP-a, prenosi Klix.

Bećirović se oglasio nakon što je Televizija Sarajevo (TVSA) otkazala planiranu debatu kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine jer je kandidat SDA Bakir Izetbegović obavijestio ovu televiziju kako se neće pojaviti na debati.

"S obzirom na to da su se u medijima pojavili lažni navodi kako nisam odgovorio na poziv Televizije Sarajevo, ovim putem želim istaći da sam ranije obavijestio spomenutu televiziju kako sam spreman pojaviti se u svim debatama – uključujući i debatu na TVSA. Bakirov privatni 'savjetnik' kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica. Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama. Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji, zaključio je Bećirović", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. studeni 2022 04:20