StoryEditor

BBC: Babaroga Hrvatska i Modrić su u padu

Piše D  /  01.12.2019., 12:12h

Engleska skupinu Eura igra na Wembleyju. To nije jedini razlog zbog kojeg će biti pod ogromnim pritiskom

Najbolja engleska generacija još od 90-ih na EP idućeg ljeta ide s ogromnim očekivanjima navijača i javnosti. Jer na SP 2018. ispraćena je s podsmijehom, a vratila se kao četvrta. Iza nje će do idućeg velikog natjecanja biti još dvije godine uigravanja pod hvaljenim i omiljenim izbornikom Garethom Southgateom, te što je osobito važno - sve utakmice grupne faze predstojećeg Eura igra na Wembleyju.

"Hrvatska: Engleska babaroga i veliki crni oblak"

"Englesku u prvoj utakmici 14. lipnja očekuje Hrvatska, koja ju je pokorila u polufinalu SP-a u Moskvi, a nakon što odigra s reprezentacijom koja joj je Babaroga, slijede joj Češka i selekcija koja prođe dodatne kvalifikacije", navodi BBC i upozorava: "Gledajući površno, ovo izgleda kao lagana i prolazna skupina, ali tu bi mogao biti veliki crni oblak na engleskom horizontu." Taj oblak je Hrvatska. "Čiju opasnu reprezentaciju Engleska mora pobijediti kako bi pokrenula raspoloženje nacije i preuzela inicijativu u skupini."

"Nisu što su bili, ali varaju se oni koji misle da su gotovi"

BBC ističe: "Hrvatska i njen glavni igrač Modrić su prošli zenit sa SP-a na kojem su došli do finala i nalaze se u padu, ali znaju kako se ujediniti kao momčad i vratiti na turnirima. Ova momčad i njen pokretač više nisu na vrhuncu, ali vara se onaj tko misli da će s njom biti lako." Isti izvor podsjeća: "Hrvatska je u prošlosti dokazala da zna s Engleskom. Ne samo prošle godine u Rusiji, nego i tijekom zloglasne utakmice na kišom potopljenom Wembleyju u studenom 2007. kada je usprkos tome što se već plasirala na Euro, pobijedila Englesku 3:2 i tako je ostavila bez Eura."

"Čuvajte se Hrvatske"

"Nakon SP-a Engleska je s Hrvatskom igrala u Ligi nacija. Utakmica u Rijeci završila je bez golova, a ona na Wembleyju pobjedom Engleske 2:1, iako su Hrvati vodili sve do 12 minuta prije kraja." Opomena za kraj: "Hrvatsku neće zaplašiti pozornica Wembleyja. Pokazala je da se na njoj sjajno snalazi i Engleska je se mora čuvati", prenosi Index pisanje BBC-a.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:56