StoryEditor

Bayern želi Kramarića u svojim redovima?

Piše D  /  01.10.2020., 10:10h

Andrej Kramarić (29) mogao bi otići iz Hoffenheima nakon četiri godine provedene u njemačkom klubu. Bavarskom velikanu ga je preporučila ni više ni manje nego legenda njemačkog nogometa Lotar Matthäus, a Bayern je nakon ozljede Leroya Sanea prisiljen potražiti nove opcije u napadu.

Prema pisanjima njemačkog Bilda, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić obratio se agenciji "P&P; Sportmanagement" koja brine o karijeri hrvatskog napadača, a navodno je Salihamidžić zagrmio: - Trebamo Kramarića!

Krama bi u njemačkom prvaku prvenstveno služio kao zamjena stroju za golove Robertu Lewandowskom no želi li to od svoje karijere Andrej? U prethodnim slučajevima izrazito je odbijao klupu (otišao iz Leicestera dok su bili prvi na tablici u Premiershipu), no sigurno da ne možemo uspoređivati veličinu Leicestera i Bayerna.

Kramarić bez problema može odigrati na poziciji prednjeg veznog ili lažne devetke tako da bi sigurno i na tim pozicijama dobio minute u sastavu Bayerna. Neki govore da je škrt, no redovito je asistirao kad bi igrao na tim pozicijama.

Podsjetimo, prošlog vikenda Krama je zabio dva gola Bayernu u pobjedi njegove momčadi 4-1, a posebne pohvale je dobio od bivšeg njemačkog reprezentativca Lothara Matthäusa koji nije štedio riječi na hrvatskom napadaču:

- Hoffenheim je svoje prilike iskoristio hladnokrvno, posebno Andrej Kramarić. Pohvale Hansija Flicka na njegov račun prije nekoliko dana nisu bile slučajnost. Kramarić je već zabio pet golova u dva prvenstvena kola i tome je dodao dva pogotka u kupu. On je igrač koji definitivno ima potencijal za Bayern - napisao je Matthäus pa uvjereno dodao:

- On ne bi bio idealna zamjena samo za Roberta Lewandowskog već i za Thomasa Müllera. Ima karakter profesionalca s puno drugih kvaliteta.

Hrvatski internacionalac ima ugovor s Hoffenheimom do 2022. i neće koštati malo.

- Mislim da bi oko 40 milijuna eura bilo dovoljno, ali vrijedilo bi iz pozicije Bavaraca - mišljenja je Matthäus, a svoj plan za Bayern javno je objavio:

- Klub ima novac od prodaje Thiaga i mogućeg odlaska Cuisancea u Leeds United (transfer se u međuvremenu realizirao). Uz ogromno opterećenje i velik broj utakmica koje Bayern i njegovi reprezentativci imaju, stvorit će se puno prostora za nove transfere do ponedjeljka - ustvrdio je, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:33