StoryEditor

Bayern slavio u najvećem njemačkom derbiju

Piše D  /  09.11.2019., 09:11h

Bavarci su potpuno zasluženo slavili u derbiju samo šest dana nakon što su smijenili Niku Kovača kojem su navijači transparentom pružili podršku. U međuvremenu je privremeni trener Hans-Dieter Flicka nanizao dvije pobjede protiv Olympiakosa (2:0) u Ligi prvaka i danas nad Borussijom.

Pred prepunom Allianz Arenom Bayern je došao u vodstvo u 16. minuti kada vratar gostiju nije uspio ukrotiti udarac Lewandowskog. U 47. minuti, nakon protunapada, u strijelce se upisao Gnabry, a Lewandowski je do drugoga gola došao u 76. minuti. Konačnih 4:0 potpisao je autogolom Mats Hummels u teškom porazu od bivše ekipe.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je ušao u igru u 75. minuti, a pet minuta kasnije nakon njegova prodora i dodavanja branič Borussije Hummels je nesretno pogodio vlastitu mrežu. 

Vodi Borussia (M) s 22 boda, ispred Leipziga (21) i Bayerna (21), a Borussia (D) je peta s 19 bodova. 

Ranije je Leipzig slavio u gostima kod Herthe 4:2 pa sada dijeli drugo mjesto s Bayernom. 

Bila je to golijada na Olimpijskom stadionu u kojoj su tri gola pala u zadnjih pet minuta, a Timo Werner je s dva gola odveo momčad iz istočne Njemačke do trijumfa i drugog mjesta na ljestvici s bodom manje od vodeće Borussije (M). 

Augsburg je slavio 1:0 kod fenjeraša Paderborna golom Maxa (41), a hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu za goste. U kolu prepunom gostujućih pobjeda Union Berlin je pobijedio kod Mainza 3:2, a jedini bod za domaće klubove osvojio je Schalke u Gelsenkirchenu protiv Fortune u golijadi 3:3, piše Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:35