StoryEditor

Bavarska škola: Moćni Bayern već je predstavio četiri Hrvata

Piše D  /  23.07.2018., 07:07h

U premijernu utakmicu na klupi Bayerna Niko Kovač poslao je stoperski par Javi Martinez i Josip Stanišić. Za prvog ste sigurno čuli, no tko je potonji Hrvat?

Josip je rođen u Njemačkoj, no ima i hrvatsku putovnicu, pa bez problema može zaigrati za našu reprezentaciju. Također, odlično govori hrvatski jezik i nema nikakvih prepreka da jednom odjene dres “vatrenih”. Uostalom, ako za njega ima mjesta u prvih 11 Bayerna, sigurno bi se našlo i u mladoj reprezentaciji.

U redu, bio je to miješani sastav Bavaraca, no Josip je zalaganjem i radom na treninzima praktički natjerao Niku Kovača da ga stavi u početni sastav protiv PSG-a. I da stvar bude bolja, Josip je odigrao odlično i Kovač će ga koristiti i u drugoj pripremnoj utakmici, u Philadelphiji protiv Juventusa.

Josip je samo nastavak hrvatskih igrača koji završavaju Bayernovu omladinsku školu. Prije njega uspjelo je to Toniju Trogrančiću, Fabianu Benku i Ivanu Lučiću. Trogrančić je trenutačno u Dinamu, Benko je u LASK-u iz Linza, a Ivan Lučić je na golu Austrije Beč. Ono što je zajedničko svim tim igračima jest da bi svi rado igrali za Hrvatsku. Toni Trogrančić u Bayernu je trenirao s prvom momčadi dok je trener bio Pep Guardiola.

- Pozvao me i rekao mi jako dobar savjet, da igram tako da se radujem nogometu, smijem se, da se veselim i igram slobodno - kaže Toni.

Nakon tog treninga Toni je postao hit i u jednom danu dobio 3000 pratitelja na Instagramu. Uostalom, na tom treningu je gurnuo loptu Danteu kroz noge. Dok je bio u Bayernu, u klubu su mu sugerirali da igra za Njemačku, odnosno da zaobiđe Hrvatsku, pa je vrlo vjerojatno ista politika i u slučaju Josipa Stanišića...

Zbog toga ljudi u HNS-u moraju biti vrlo brzi..., donosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:10